"У РФ небувалий дефіцит танків": Експерт розповів, які держави можуть передати росіянам техніку

На момент вторгнення в Україну російська армія мала від 2600 до 3300 боєздатних танків. Згідно з даними Генштабу ЗСУ, за дев'ять місяців повномасштабної війни українські захисники знищили 2 899 російських танків. У зв'язку з цим Кремль змушений знімати танки зі зберігання та консервації, передають Патріоти України.

Як зазначив військово-політичний експерт Олександр Коваленко, у РФ на зберіганні є близько 15 тисяч танків Т-72, Т-80, Т-90, т-64 і т-62. За його словами, переважна більшість з цих танків перебували на зберіганні у, м'яко кажучи, незадовільних умовах і відновленню, теж, м'яко кажучи, просто не підлягають. Інша частина – вимагає техобслуговування і ремонту.

"Фактично, до відновлення боєздатності з російських центрів зберігання придатні близько 20% всіх наявних танків. Грубо кажучи це до 3 тисяч танків. Знову ж таки, серйозна кількість для відновлення боєздатності армії, але все ж... Ремонт цих танків і повернення їм боєздатного стану займає час. Наприклад, відновлення після консервації Т-72 може зайняти від двох тижнів до місяця. У Т-80 процес складніше, і це в середньому займає місяць", - зазначив експерт.

За словами Коваленка, Кремль може почати переговори з Індією, Іраном і Алжиром, адже ситуація з танками у Росії набуває все більш критичних відтінків.

"Росія зіткнулася з серйозною проблемою – небувалим дефіцитом танків. Цю проблему вона намагається вирішити за рахунок "дружніх" країн, наприклад, Білорусі, вивозячи з 969-ї бази резерву танків ОБТ Т-72А. Але, одного тільки ресурсу Білорусі Росії недостатньо, а тому, вона буде шукати інші джерела", - резюмував експерт.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...