У РФ почали підготовку "резервних батальйонів", - Conflict Intelligence Team

Розслідувачі Conflict Intelligence Team заявили про документ Генштабу РФ від 11 травня про початок підготовки резервних батальйонів. Про це стало відомо зі зведення Conflict Intelligence Team за 26 травня, опубліковане у п'ятницю, інформують Патріоти України.

"Ми отримали доступ до одного документа Генштабу Росії від 11 травня, який був розісланий військовим округам. У ньому дається наказ початку підготовки так званих резервних батальйонів.

У полках є третій батальйон найнижчої готовності (переважно там служать строковики). З офіцерів-контрактників цих батальйонів, штатних військових, що залишилися в пунктах постійної дислокації, та резервістів, які підписали короткострокові контракти, комплектуватимуться нові підрозділи. Їх озброюватимуть, даватимуть техніку, і відправлятимуть на 30-денне навчання на полігонах", - йдеться у зведенні.

З документа випливає, що російська армія може підготувати до 19 червня приблизно 60-70 батальйонів, це приблизно 30-40 БТГ. Розслідувачі вважають, що така підготовка резервних батальйонів ускладнює потенційну мобілізацію.

"Під час відправлення цих третіх батальйонів на фронт у пунктах постійної дислокації не залишається ані техніки, ані людей із бойовим досвідом, які могли б навчати мобілізованих", - пояснюють вони.

Сам документ не публікується.

Що передувало: 24 травня у Міноборони України заявляли, що протягом півтора-двох місяців Росія може задіяти в Україні близько 30 БТГ, а всього за час повномасштабного вторгнення Росія задіяла більше 90 БТГ.

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...

Можна собі уявити настрої у Кремлі: Через загрозу санкцій США Китай вперше за півтора роки скоротив експорт до Росії , – Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 6:23

Китай залишається головним постачальником стратегічних товарів необхідних для продовження війни проти України. Експорт товарів з Китаю до Росії у березні впав вперше з середини 2022 року після погроз США розширити санкції проти китайських компаній. За ...