У РФ почали приходити похоронки на нещодавно мобілізованих солдатів, - The Guardian

У Росію почали приходити похоронки з повідомленнями про загибель в Україні нещодавно мобілізованих. Окупанти загинули буквально через кілька тижнів після оголошення російським диктатором Володимиром Путіним часткової мобілізації. Про це повідомляє The Guardian, передають Патріоти України.

Як пише видання, «перші труни зараз повертаються до Росії з України, привозячи останки простих росіян, яким спочатку обіцяли швидку „спецоперацію“, а тепер закликали йти воювати».

На думку західних журналістів, їхня смерть «може стати ще одним переламним моментом для Росії». Зокрема, у четвер, 13 жовтня, Челябінська область повідомила про загибель п’ятьох мобілізованих солдатів з єдиного військового комісаріату. Ще чотири особи померли у Красноярському краї.

Посилаючись на дані російської служби ВBС, The Guardian пише, що ще 14 людей померли, не дійшовши до фронту, з причин, включаючи самогубства, серцеві напади, бійки тощо.

Видання також наводить слова Путіна, який на прес-конференції в Казахстані у п’ятницю, 14 жовтня, заявив, що в Україні вже воюють 16 тисяч мобілізованих військовослужбовців і що 222 тисячі росіян вже призвано.

Зазначено що деякі зі смертей ясно показують, що чоловіків відправляють на війну без належної підготовки. «Мобілізація в Росії супроводжується повідомленнями про зневагу, незрозумілі смерті та самогубства», — вказує видання.

The Guardian також наводить кілька подібних прикладів. Зокрема:

  • під час навчань одна людина на військовій базі під Санкт-Петербургом застрелилася;
  • інший житель Сибіру перерізав собі горло у їдальні.

Поки ворог намагається проломити українську оборону на Харківщині, Донеччині, Херсонщині: ЗСУ покращили тактичне положення під Лиманом

субота, 18 травень 2024, 17:59

З початку поточної доби на фронті відбулося вже 44 бойові зіткнення, найбільше – на Покровському, Краматорському і Курахівському напрямках. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні в суботу, 18 травня. На більшості напрямків російські загарбники продовж...

Дату вже намічено: Зеленський відповів на питання про перспективи нового українського контрнаступу. Зброї досить, поповнення мобілізують

субота, 18 травень 2024, 17:47

Журналісти допитуватись коли саме почнеться. Україна має перспективи для нового контрнаступу на фронті. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю для AFP, оприлюдненому у суботу, . "Є перспективи (для контрнаступу – ред.). Для цього треб...