У РФ все частіше підривають залізницю: Розвідка Британії пояснила, чому росіянам не вдасться її захистити

У Росії істотно побільшало диверсій на інфраструктурі залізниці країни-агресорки. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter, передають Патріоти України.

Там нагадали, що 24 жовтня губернатор Бєлгородської області повідомив, що біля села Новозибково, що приблизно за 15 км від російсько-білоруського кордону, вибухівкою було пошкоджено залізницю. Як зазначається, вказана лінія є основним залізничним сполученням між Росією та південною Білоруссю.

"Відповідальність за інцидент взяла на себе російська антивоєнна група "Стоп вагони" (STW). Це принаймні шостий інцидент диверсії на інфраструктурі російської залізниці, за який STW заявила про себе від червня. Це частина ширшої тенденції дисидентських нападів на залізниці як у Росії, так і в Білорусі. Російська влада раніше обмежила присутність STW в Інтернеті", - йдеться в заяві Міноборони Британії.

Пояснюється, що для розгортання сил в Україні російські окупаційні війська, передусім, покладаються на залізничний транспорт. Утім, з мережею протяжністю понад 33 тисячі кілометрів, здебільшого через ізольовані території, систему надзвичайно складно захистити від фізичних загроз.

"Російське керівництво буде дедалі більше стурбоване тим, що навіть невелика група громадян була достатньо проти конфлікту, щоб вдатися до фізичного саботажу", - додають фахівці.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...