У РФ видали знищення власного ЗРК С-350 за удар по українському ОТРК "Грім-2" і феєрично зганьбились

Українські військові за допомогою FPV-дрона вперше знищили російську пускову установку зенітно-ракетного комплексу С-350. Проте російським телеграм-каналам це не завадило видати ураження ЗРК за український ОТРК "Грім-2". Про це повідомляє Defense Express, передають Патріоти України.

Російські телеграм-канали розповсюдили кадр з відео українського дрона й видали його як перше ураження "в зоні СВО" оперативно-тактичного ракетного комплексу "Грім-2". Наразі більшість каналів вже видалили допис через очевидний ляп. На кадрі помітно назву "Rusor*z NGU 8485", що прямо свідчить про належність БПЛА українському підрозділу.

Також автори зазначають, що у відкритому доступі є інформація лише про розробку "Грім-2". Говорити про те, що ракетний комплекс вже готовий до оперативного розгортання — зарано. Станом на початок листопада 2023 року у Генштабі бригадний генерал Сергій Баранов заявив, що "Грім" існує та вдосконалюється. Але влітку готовність оцінювалась на рівні 65-70%. Завершення робіт вимагало близько 500 млн доларів.

Разом з тим попри факти того, що "Грім-2" ще не існує в бойовій версії, в Міноборони РФ регулярно рапортують про "перехоплення" балістичних ракет. Нагадаємо, 2 жовтня у РФ заявили про перехоплення одразу 7 ракет "Грім-2", який офіційно ще не розробили. 5 грудня волонтер Сергій Стерненко заявив, що РФ замовляє десятки тисяч FPV-дронів з тепловізійними камерами.

Велика небезпека: Росія почала використовувати дешеві безпілотники для виявлення ППО України

субота, 27 липень 2024, 6:20

Росія почала використовувати нові дешеві безпілотники у своїх далеких атаках на Україну, щоб виявляти засоби ППО, фіксувати ушкодження і діяти як приманки, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За останні два-три тижні Росія застосувала д...

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...