У Роботиному російські диверсанти не доживають до ночі, якщо входять до села: У ЗСУ розповіли про ситуацію

Диверсійно-розвідувальні групи Росії не доживають до настання ночі, якщо входять до Роботиного у Запорізькій області. Кількість штурмових дій з боку окупантів залишається на високому рівні. Також зберігається інтенсивність ворожих артилерійських обстрілів, передають Патріоти України.

Про це у слоті телеканалу "1+1" в рамках телемарафону розповів начальник служби зв'язків з громадськістю 118-ї окремої механізованої бригади Дмитро Пелих.

За його словами, дещо збільшилось застосування росіянами безпілотників різних типів. "Ворог не залишає спроб захопити Роботине. Їхні ДРГ-групи намагаються проникати до самого селище або точніше руїни, які від нього залишися, і закріпитися. Але, наразі така тактика ні до чого не приводить. Якщо деякі групи заходять до самого селища, то ще до настання темної пори доби військовослужбовці 118-ї ОМБр та суміжних підрозділів вручають таким окупантам квиточки на концерт Кобзона", - розповів Пелих.

Він уточнив, що на місцевості біля Роботиного неможливо закріпитися. "Станом на сьогоднішній день Роботине перебуває на 100% під контролем Сил оборони України", - резюмував Дмитро Пелих.

Своїх "кадрів" бракує? Росіяни вербують білоруську молодь до збирання БПЛА, - ЦНС

вівторок, 30 квітень 2024, 6:30

Російські окупанти продовжують використовувати Білорусь для ведення війни проти України. Зокрема, тепер білорусів намагаються залучити до збирання безпілотних літальних апаратів. Такі спроби загарбників було помічено в Білоруському національному техніч...

"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...