"У роковини Чорнобиля російські ракети пролетіли над трьома атомними станціями України": Зеленський нагадав про небезпеку для усього світу (відео)

Росія створила загрози, які могли б перевершити найстрашнішу аварію на Чорнобильскій АЕС, зазначають Патріоти України.

"Сьогодні окупанти запустили три ракети, які пролетіли безпосередньо над блоками одразу трьох АЕС — Запорізької, Хмельницької та Південноукраїнської", - сказав у черговому зверненні президент України Володимир Зеленський.

Він нагадав про небезпечні та необдумані дії загарбників під час окупації Запорізької АЕС, зокрема мародерство. "Після всього, що російські військові зробили в Чорнобильській зоні та на Запорізькій АЕС, ніхто у світі не може почуватися безпечно, знаючи, яка кількість атомних об'єктів, ядерної зброї та відповідних технологій є в російської держави", - зауважив Зеленський.

"Якщо в Росії забули, що таке Чорнобиль, то це означає, що потрібен глобальний контроль над російськими атомними обʼєктами та ядерними технологіями", - додав він.

В Енергодарі 25 квітня о 6:41 та 6:46 дві крилаті ракети ворога пролетіли на низькій висоті над майданчиком Запорізької АЕС у напрямку Запоріжжя.

Згодом у Запоріжжі зафіксували вибухи від влучання російських крилатих ракет.

25 квітня о 8:10 над водоймою-охолоджувачем Хмельницької атомної електростанції зафіксували дві крилаті ракети, випущені російськими загарбниками, імовірно, у сторону міст Рівне або Здолбунів.

16 квітня над Південноукраїнською атомною електростанцією пройшли три російські ракети, запущені, імовірно, з Білорусі до Миколаєва. Одну з них зафіксували камери спостереження станції.

У Повітряних силах заявили, що бойові вильоти F-16 відбудуться не одразу після прибуття літаків в Україну:: У чому причина

четвер, 2 травень 2024, 18:30

Після прибуття винищувачів F-16 в Україну бойові вильоти не розпочнуться миттєво, оскільки спочатку буде проведено аналіз поточної обстановки на фронті. Крім того, нині проводиться підготовка відповідної інфраструктури для прийняття цих винищувачів, пе...

"Намагаються підготувати плацдарм": Експерт з військової контррозвідки пояснив, для чого РФ знищує Одесу

четвер, 2 травень 2024, 17:50

Військовий експерт, полковник запасу СБУ, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула зазначив, що росіяни б'ють по Одесі ракетами для того, щоб одесити залишили місто. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. ...