"У Росії багато українців на керівних посадах": У ГУР Міноборони розповіли про агентурну мережу і її "прикриття"

Заступник голови Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що в тилу військ РФ і самій країні-агресорі діє наша агентурна мережа. Вона дозволяє "дуже легко" працювати з ворогом. Про це він розповів у коментарі британському The Telegraph, передають Патріоти України.

Видання додає, що водночас Велика Британія допомагає Україні полювати на російських шпигунів, які придивляються до західної військової допомоги. За словами генерал-майора військової розвідки, у 2015 році перед його відділом було поставлено завдання проникнути до центрів ухвалення рішень Росії, і воно було виконане: тепер у тилу ворога діє українська мережа агентів.

"Тому що у нас була одна і та ж мова, один і той же зовнішній вигляд і донедавна один і той же менталітет. Багато українців жили чи живуть у РФ... І зробили там дуже хорошу державну кар'єру. У Росії багато українців на керівних посадах", – наголосив Скібіцький.

Він додав, що наша агентура в країні-агресорі має сильне прикриття, "оскільки там ведеться інтенсивна контррозвідувальна робота". Зазначається, що саме шпигуни в тилу ворога повідомили Київ, що тотальне вторгнення спочатку планувалося на 15 лютого, а наказ перенести його на 24 число виходив особисто від російського диктатора Володимира Путіна. Той хотів, щоб це збіглося з датою вторгнення РФ у Крим у 2014 році.

Скібіцький запевнив, що шпигунська мережа України в Росії "однозначно має попит" у США та Британії, "бо йдеться не просто про ситуацію в нашій країні, а про безпеку Європи та східного флангу НАТО загалом".

Разом із тим, попри різні невдачі армії РФ та потужний спротив Сил оборони України, агентура у Москві не повідомляє про зниження апетитів Кремля: головна стратегічна мета Путіна залишається незмінною – "повне знищення України як держави". "Він навряд чи зупиниться, бо не має місця для маневру. Розуміє, що спротив України залишиться дуже сильним, тому знищує всі перешкоди на шляху до цієї стратегічної мети", – пояснив генерал-майор Скібіцький.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...