У Росії будуть великі проблеми: "НАТО готує план з деокупації Придністров'я", - Фейгін

Російський опозиціонер та правозахисник Марк Фейгін вважає, що Північноатлантичний альянс готує план з деокупації територій Придністров'я. Саме так він коментує нещодавню реакцію НАТО на проліт російських ракет у повітряному просторі Румунії та Молдови. Про це він розповів у інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України.

"Вони, звісно, не хочуть доводити до Третьої світової війни, бо справді проліт ракет над територією країни НАТО чи суміжної території, безумовно, є і загрозою та викликом. Я думаю, що вони готують план деокупації території Придністров'я. Якщо Росія остаточно втратить Крим та Донбас, я думаю блискавично відбудеться деокупація. Тому навіщо зараз вводити в гру Молдову, і все, що з нею пов'язане щодо всіх цих порушень. Там також падали ракети з попередніх обстрілів України. Тому я гадаю, що там серйозно обговорюється план деокупації Придністров'я", - заявив Фейгін.

Російський опозиціонер також прокоментував інформацію, що найманці ПВК" Вагнер" нібито допомагають Сербії готувати напад на Косово. Так, президентка Косова Вйоса Османі заявила про можливість гібридного нападу Сербії з метою захоплення косовської території.

"Я думаю, що ніякий Вагнер у Сербії нічого не готує, але загальна тема такої ескалації, вона пов'язана саме зі спробою остаточно змусити визначитись усі сторони. У Косово велика проблема нікуди не подінеться, вона залишиться, але вона зникне, як тільки Сербія буде прийнята до ЄС так само, як і Косово. Усередині системи європейської безпеки, правил та інститутів це питання пом'якшиться. Косівські серби отримають гарантії європейські гарантії щодо їх безпеки та національного розвитку. Тому "Вагнеру" як провокатору цієї ситуації в Європі їй нічого не світить, в Африці – так. Але у Європі такого ніхто не дозволить", - резюмував Марк Фейгін.

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...