"У Росії були часи, коли вона не розширювалася, а звужувалася": Політолог розкритикував статтю Суркова

Дмітрій ОрєшкінВ інтерв'ю для "Студії Захід" відомий російський вчений і публіцист Дмітрій Орєшкін проаналізував недавню публікацію ексрадника президента РФ Владіслава Суркова "Куди подівся хаос". Він звертає увагу на тезу про "потребу Росії постійно розширюватися", передають Патріоти України.

"У Росії були часи, коли вона не розширювалася, а звужувалася, – наголосив Дмітрій Орєшкін. – Причому з доброї волі. 1867 рік – продаж Аляски. Це пряме протиріччя теорії Суркова. Росія свої територіальні межі тоді скорочувала".

На думку вченого, такий шлях позитивно позначився на розвитку країни. "Імператору Олександру ІІ потрібні були гроші для проведення реформ після кримської поразки 1855-1856 років. Необхідні були 15 мільйонів рублів золотом в рік. Аляска коштувала 7 мільйонів рублів. Саме той період, коли Росія відмовилася від експансії і зайнялася розвитком внутрішніх територій, тобто від експансивного розвитку перейшла до інтенсивного, супроводжувався величезними здобутками в сфері технології та економіки, виробничих потужностей, індустріалізації, темпи росту промисловості були приблизно 10% на рік, і це впродовж багатьох років".

Російський експерт наголошує на фатальності відмови від такого шляху. "В 1917 році відбулася експансія елементарного варварства, тієї самої ентропії, яку абсолютно неправильно розуміє Сурков. І в результаті цього ми отримали столітню деградацію. А Сурков тут "збиває піну" і розповідає, що на нас чекає експансія. Куди, в які місця, де на тебе чекають, Владиславе Юрійовичу?! Про що ти розказуєш! Ти би краще історію вивчав. Ентропія росте під керівництвом Кім Чен Ина, Лукашенка, все більше і більше під керівництвом Путіна. Якби Сурков займався реальними дослідженнями реальних життєвих ситуацій, то він би це бачив. Але він займається пропагандою".

Джерело: Еспресо.ТV

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...