У Росії похвалилися знищенням танка Abrams і зганьбилися - то було фото 20-річної давності з Іраку

У Росії починається справжня істерія через передачу танків Abrams Україні. Пропагандисти вирішили показати нібито вразливість важкої техніки США. Так, на їхню думку, нібито бойовики ПВК "Вагнер", відомі як "музиканти", прекрасно з нею справляються, передають Патріоти України.

Фейкову новину опублікував відомий український активіст і волонтер Сергій Стерненко. У своєму Telegram-каналі він опублікував "сенсацію" з кремлівських джерел. Однак уважних українських користувачів нелегко ввести в оману. Багато хто відразу помітив, в якому неприродному для Донбасу середовищі розташований згорілий танк.

Насправді для дезінформації російські медіа використовували знімок танка, що згорів під час війни в Іраку. За даними Вікіпедії, це фото з Іраку 2003 року. Знищений M1A1 "Абрамс" знаходиться біля табору федаїнів у Джамана Аль Джубурі, Ірак, у квітні 2003 року.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...