У Росії йде боротьба за владу, але: Денисенко дав прогноз, чи можуть влаштувати переворот у Кремлі

У країні-агресорці Росії наразі продовжується боротьба за владу. Проте ймовірність перевороту в РФ теоретично можлива, але практично навряд чи. Про це в інтерв’ю "Телеграфу" розповів виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко. Він пояснив, що переворот можуть робити тільки силовики - армія або ФСБ, передають Патріоти України.

"Станом на зараз ані Шойгу, ані Патрушев не збираються робити ніяких переворотів. Саме тому жодних полковників Путін не пробує підіймати, й він тасує колоду генералів, яка існує на цей момент. Саме тому нікого не звільняють і ситуація в елітах залишається відносно стабільною. Путін дуже боїться створювати місця напруження, де були б ображені високопоставлені впливові силовики, які б могли щось влаштувати", – пояснив Денисенко.

Він додав, що це головна причина того, чому нікого не біло звільнено ані після затоплення крейсеру "Москва", ані після "бавовни" на Кримському мосту, ані після ліквідації пропагандистського воєнкора Владлена Татарського. Путін пробує зараз консервувати систему. Проте, за словами Денисенко, вона все одно буде розвалюватись, але ще деякий час йому буде вдаватись її утримувати.

Боротьба за владу в РФ триває давно і буде продовжуватись. Але про якогось наступника Путіна наразі не йдеться.

"Путін ухвалив рішення: з Кремля він вийде тільки вперед ногами. Тому він про жодного наступника з моменту так званої революції в Казахстані не думає", – пояснив Денисенко.

Він додав, що глава Чечні Рамзан Кадиров не хоче бути наступником. "Він хотів вирватись з Чечні та бути в ситуативному тандемі з пригожиним і керівником Росгвардіі Золотовим. Як тільки він зрозумів, що в нього нічого не виходить, він відповз в сторону, і його засунули назад в Чечню. І думаю, що найближчі місяці він буде там знаходитись", – розповів виконавчий директор Українського інституту майбутнього.

Водночас, у засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина зараз ключова задача – утриматися на плаву, і він розуміє, що якщо не буде генерувати інфоприводи, то його можуть серйозно посунути. Але у нього є особливий козир: неймовірний вплив в Африці, який ніхто у РФ не має.

Зі свого боку, перший заступник Керівника Адміністрації президента Російської Федерації Сергій Кириєнко розуміє, що виграти вибори він навряд чи зможе. Він підім’яв під себе всю регіональну політику, він зараз курує 48 губернаторів, але при цьому розуміє, що поки що входить в найближче оточення Путіна.

"Він разом з Грефом (голова Сбербанку. – ред.), Мішустіним (прем’єр-міністр РФ. – ред.) і Набіулліною (голова Центробанку рф. – ред.), по суті, створили окрему "башту" Кремля. Вони розумні, дуже хитрі, системні, молоді – можливо, одні з найбільших наших ворогів, яких ми недооцінюємо. Але їхній кандидат на наступника – це Мішустін. […] Але вони будуть розглядатись як наступники після політичної або фізичної смерті Путіна", – резюмував Денисенко.

"Хочу сказати, що виникає велика кількість питань": Бутусов розповів, що допомогло ворогу просуватися на Харківщині

вівторок, 14 травень 2024, 16:50

У Харківській області ситуація залишається складною, проте більш зрозумілою. Посилюються війська ЗСУ і на кордоні. Водночас у районі Вовчанська точаться бої. Про це сказав військовий журналіст Юрій Бутусов. "Зараз звичайно є реагування українського ком...

Особливий торг? The Times розповіло, що Кемерон і Трамп обговорювали угоду щодо України, Сунаку довелося виправдовуватися

вівторок, 14 травень 2024, 16:23

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон і Дональд Трамп під час зустрічі у квітні обговорювали угоду про завершення війни в Україні. Про це пише газета The Sunday Times із посиланням на високопоставлене джерело. За їхніми даними, Кемер...