"У Росії є техніка, озброєння і боєприпаси": США очікують, що впродовж наступних місяців в Україні будуть запеклі бої, - WP

Попри успіхи українських сил у війні проти Росії, які вражають, адміністрація президента США Джо Байдена очікує на місяці напружених боїв - з перемогами і поразками для кожної сторони. Про це йдеться в матеріалі The Washington Post, передають Патріоти України.

Офіційні особи США заявили, що українські війська показали результати в наступальних операціях кращі, ніж очікували в Америці. Але також чиновники зауважують, що Росія зберегла військову міць.

"У них є техніка, озброєння і боєприпаси, розміщені на окупованих територіях, не кажучи вже про те, що у них є в Росії. І тому це далеко не кінець, попри імпульс", – сказав чиновник Держдепартаменту на умовах анонімності.

Чиновники очікують, що запеклі бої триватимуть до кінця осені. Це пов'язано з тим, що обидві сторони намагатимуться зайняти найкращі можливі позиції до того, як настане зима.

У Пентагоні також заявили, що шукають способи допомогти Україні в задоволенні оборонних потреб, які зростають. Особливу увагу приділяють таким областям, як протиповітряна оборона, спостереження і боєздатність винищувачів.

Попри постійні заклики України надати нову, більш досконалу військову техніку, США не планують негайно розширювати набір наданого озброєння. Це стосується, в тому числі, реактивних систем залпового вогню з великою дальністю дії.

Семюел Чарап, експерт з Росії в Rand Corp., сказав, що успіх контрнаступу визначив динаміку конфлікту, частково продемонструвавши здатність України успішно проводити повноцінні наступальні операції.

"Раніше у нас не було доказів цього. Сам цей факт, швидше за все, позбавить їх стимулів до пошуку компромісу, тому що вони думають, що можуть зробити більше", – сказав Чарап, характеризуючи дії українських сил.

Метою США залишається допомога Україні в просуванні на полі бою, що зміцнить її позицію на переговорах з Росією, якщо зрештою вони відбудуться. Очікується, що Байден спробує посилити міжнародну підтримку самооборони України під час засідання Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй наступного тижня.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...