"У Росії є зацікавлений партнер": Західна експертка пояснила, як пакт Путіна-Ина вплине на Україну

Влада КНДР готова підтримувати зусилля Кремля з ведення війни проти України. Таку думку в інтерв'ю "Голосу Америки" висловила голова Корейської програми Центру Стимсона Дженні Таун, передають Патріоти України.

"У Росії є зацікавлений партнер у вигляді Північної Кореї, яка готова робити все, що може для того, щоб підтримати зусилля РФ", - сказала Таун, додавши, що для України "зустріч Володимира Путіна і Кім Чен Ина не обіцяє нічого хорошого".

Аналітикиня зазначила, що за підсумками переговорів Путіна і Кім Чен Ина, Північна Корея, окрім постачань зброї Росії, отримала доступ "до багаторівневого співробітництва, зокрема, у військовій, економічній, культурній та технологічній галузях".

"Йдеться про економічну складову, а вона для Північної Кореї - найпривабливіша. Вони вибудовують економічне співробітництво незважаючи на санкції, намагаючись створити власну, альтернативну американсько-європейській, систему, де Росія відіграє провідну роль. Таким чином замість того, щоб Північна Корея розглядала можливість переговорів зі США щодо зняття санкцій, вона може вести переговори з РФ для того, щоб ці санкції обійти", - пояснила ситуацію аналітик.

На думку Таун, "сам факт того, що Путін зробив Кім Чен Ину дорогий подарунок у вигляді машин класу люкс - це відкрита та нахабна заява про те, як він почувається щодо запроваджених санкцій".

Тому, як зазначила експертка, "будь-які санкції, які [США] можуть розглядати щодо Північної Кореї за постачання зброї Росії, будуть односторонніми і їх дотримуватимуться тільки США та їхні партнери". "Вони не... зупинять співпрацю РФ і Північною Кореєю...", - констатувала експерт.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...