У Росії кількість контрактників в армії у півтора рази менша, ніж звітують Путіну: Розслідування розкрило цифри

Упродовж півтора року за укладення контрактів із Міноборони РФ виплати отримали приблизно 426 тис. російських громадян. При цьому, за офіційними даними, новобранців було на 214 тис. більше. Тобто реальні цифри менші у півтора рази. Про це йдеться в розслідуванні, яке провели експерти Conflict Intelligence Team (CIT) і журналісти "Важных историй", передають Патріоти України.

Недостовірність цифр, якими російське Міноборони звітує перед Путіним, підтверджується також іншими спостереженнями. Зокрема, російське командування відправляє на фронт цілі штурмові підрозділи з поранених і покалічених солдатів.

“Це набуло вже таких крайніх форм, коли людей на милицях і з апаратами Ілізарова відправляють на фронт. Ми бачимо таке по всіх регіонах, починаючи з Далекого Сходу та закінчуючи прикордонними областями”, — зазначають експерти CIT.

Невиконання планів російського Міноборони підтвердив журналістам співрозмовник в одному з пунктів відбору на контракт. За його словами, 2023 року регіонам вдалося виконати план лише на 50-60%. Цього року темпи вербування контрактників вищі, але набирають однаково “в мінус” через кількість непоправних втрат російської окупаційної армії в Україні.

Окрім того, на дефіцит новобранців вказує те, що влада суб'єктів РФ регулярно підвищує розмір виплат за укладення контракту. У такий спосіб влада регіонів намагається залучити новобранців. За достатньої кількості набраних військових такого не було б, кажуть аналітики.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...