У Росії контрактники намагалися "віджати" форму у мобілізованих - 20 військових отримали поранення

Контрактники армії країни-агресора РФ влаштували бійку із мобілізованими на війну проти України росіянами. Причиною стало екіпірування, яке ті хотіли відібрати у "мобіків", передають Патріоти України.

Про це у своєму Telegram-каналі розповів російський письменник та журналіст Андрій Шипілов. Інцидент стався на розподільчому пункті Алабіно у Московській області РФ.

Мобілізовані не захотіли віддавати екіпірування, яке їм довелося купувати власним коштом. За даними російських Telegram-каналів, контрактники вимагали у них не лише одяг, а й мобільні телефони. Новобранці ж вирішили організуватися і дали відсіч, побивши кривдників.

Внаслідок цього конфлікту 20 контрактників отримали серйозні поранення. "Під час бою російська кадрова армія зазнала поразки", – зазначив Шипілов.

Повідомляється, що вони змогли врятуватися, зачинившись в одному з приміщень частини, та викликали поліцію. Зрештою мобілізовані та контрактники домовилися, заяви до поліції ніхто з них у результаті не писав.

Зазначимо, що новобранцям у РФ майже все екіпірування доводиться купувати самостійно. А для тих, кому не вистачає на це грошей, з'явилася спеціальна пропозиція – кредит для військових на форму та аптечку. Відповідні оголошення помітили на вулицях Курська.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...