У Росії лякають ЗСУ безшумними "нічними" дронами СОМ-5: Що про них відомо

У російському Калініграді оператори дронів навчаються керувати безпілотним апаратом із вертикальною системою зльоту-посадки СОМ-5. Про це губернатор Калінінградської області Антон Аліханов повідомив у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

У повідомленні чиновник пише, що таких дронів для участі в російсько-українській війні було куплено 10 одиниць. Наразі, пише Аліханов, бійці 11 корпусу пройшли теоретичне навчання і незабаром почнуть практикуватися в управлінні безпілотником.

Чиновник також розкрив деякі характеристики дрона: "Багатофункціональний, використовують у розвідці. Дальність польоту до 200 кілометрів, а час — понад 3 години, піднімається на висоту до 5 кілометрів. Безшумний. Тепловізійна камера відстежить цілі в темний час доби".

Аншлаги Кобзона сьому добу поспіль, у ворога й посилена утилізація артилерії: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 травня

понеділок, 20 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали:

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 8:00

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики) л...