У Росії назвали умову, за якої можуть піти на застосування ядерної зброї

У Генеральному штабі Збройних сил Росії заявили про готовність пустити в хід ядерні боєголовки в разі аналогічної атаки ззовні. Смертоносну зброю масового ураження названо "елементом стратегічної стабільності" росіян, передають Патріоти України.

Таку версію озвучив глава військового відомства Валерій Герасимов на IX Московській конференції з міжнародної безпеки. Як передає його слова агентство "РИА", у Росії немає намірів застосовувати ядерну зброю як засіб для нападу на союзників.

"Наші ядерні боєголовки мають виключно оборонну функцію, коли йдеться про загрозууйнування самої держави зовнішньою агресією. Тоді ми залишаємо за собою право "натиснути червону кнопку", – вказав генерал російської армії.

Тим часом міжнародна доповідь SIPRI продемонструвала стрімке зростання одиниць ядерної зброї по всьому світу. Непорівнянними лідерами цих перегонів передбачувано стали Росія і США. "Тоді як США і Росія продовжували демонтувати зняті з озброєння боєголовки у 2020 році, за оцінками, на початку 2021 року в обох країнах було приблизно на 50 ядерних боєголовок більше, ніж роком раніше", – зазначено в офіційному повідомленні в Twitter.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:07

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...