У Росії не може бути претензій через військових НАТО на Донбасі: Казанський пояснив, чому це законно

Якщо країни НАТО розмістять своїх інструкторів поблизу лінії розмежування на сході України, це не буде порушенням Мінських домовленостей. Надання військової допомоги Україні, зокрема БПЛА Bayraktar і ПТРК Javelin, також не суперечить угодам. Про це розповів журналіст, блогер та член української делегації у Тристоронній контактній групі Денис Казанський, передають Патріоти України.

Він вважає, що залучення інструкторів НАТО безперечно піде на користь Україні, зокрема, може запобігти великому наступу Росії. "Протиріччя з Мінськими домовленостями тут немає. Жодних претензій із боку Росії тут бути не може. Очевидно, що будь-яка допомога Україні буде на користь. Але якщо йдеться про інструкторів, то їхнє завдання – не воювати, а готувати українських військових", – зазначив Казанський.

У контексті звинувачень російських пропагандистів на адресу України через запрошення західних інструкторів на лінію фронту член ТКГ наголосив, що країна-агресор РФ порушила "всі можливі домовленості". "Починаючи з того, що їхня місцева адміністрація в "ДНР" і "ЛНР" має російські паспорти, включно з партквитками "Єдиної Росії". Це аж ніяк не внутрішній конфлікт – це конфлікт, в якому Росія сторона. Російські громадяни контролюють цю територію", – заявив Казанський.

Він додав, що військова допомога Україні ніяк не пов'язана з Мінськими домовленостями – і тим більше не суперечить їм."Кожен може почитати Мінські домовленості. Про військову допомогу Україні в них нічого не сказано взагалі. Вони стосуються окремих районів Донецької та Луганської областей. Якихось зауважень щодо того, що має відбуватися у Полтавській, Київській, Львівській областях тощо, у Мінських домовленостей немає. Тому не бачу тут жодної суперечності", – додав журналіст.

Джерело: Обозреватель

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...