"У Росії немає ресурсу захопити Часів Яр у квітні": Військовий експерт оцінив плани і можливості ворога

Після окупації Авдіївки російські окупанти націлились на ще одне місто в Донецькій області. Йдеться про Часів Яр. Але військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко заявив, що РФ ризиковано проводити наступальні дії на Часів Яр, не захопивши на східному фланзі Богданівку, Іванівське, Кліщіївку та Андріївку, передають Патріоти України.

«У росіян є прив'язка до фетіш-дат. Це не тільки 7 травня, коли відбудеться інавгурація так званого путіна, а ще буде одна така дата — 9 травня. Це вказує на те, що дійсно російське командування ставить певні задачі перед підрозділами, які задіяні у наступі на Часів Яр», — вважає оглядач.

Проте, як зазначає Олександр Коваленко, достатнього ресурсу, щоб стрімко та потужно захопити укріпрайон, у ворога немає. Окупанти не створили умов, щоб реалізувати окупацію Часового Яру.

«А під умовами я маю на увазі захоплення селищ, які розташовані на сході від Часового Яру, а це Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка, — каже Коваленко. — Кліщіївка та Андріївка — південний фланг по трасах 0506 та 0504. Тобто, якщо росіяни почнуть просування, то у них буде проблемним саме цей фланг. Відповідно, є ризик бути відрізаними. Потужні дії (російських агресорів. — Авт.) наступального характеру можуть розгорнутися вже після інавгурації (цей захід у росії запланований на 7 травня. — Авт.), скоріш за все у червні. Тобто друга половина 2024 року може каталізувати процес наступальних дій рф на Часів Яр».

Чи має пакет допомоги США засоби від КАБів: Військовий експерт вказав на важливий нюанс

середа, 1 травень 2024, 17:49

Військова допомога Україні від союзників, зокрема пакет допомоги від США, формується з урахуванням побажань Генерального штабу ЗСУ. Серед засобів, які українська армія отримає завдяки ухваленню рішення про виділення 61 мільярда доларів, можуть бути і з...

Телефонний дзвінок із Душанбе поставив Лаврова на місце: Спливли несподівані подробиці

середа, 1 травень 2024, 17:30

Глава МЗС Таджикистану Сіроджіддін Мухріддін висловив обурення поводженням Кремля з мігрантами з Центральної Азії, передають Патріоти України. У телефонній розмові з Сергієм Лавровим він заявив, що зусилля РФ щодо контролю за мігрантами, які в'їжджають...