​У Росії обмежать роботу Google та погрожують компанії штрафами

Проти сервісів Google можуть бути вжиті заходи щодо уповільнення трафіку. Про це заявив в понеділок Роскомнадзор, передають Патріоти України.

«Google не в повній мірі виконує обов'язок щодо виключення з пошукової видачі на території Росії посилань на інтернет-ресурси із забороненою в нашій країні інформацією. В середньому з пошукової видачі не видаляється від 20% до 30% посилань на заборонений в Росії контент, в тому числі на сайти терористичних і екстремістських організацій, сайти з порнографічними зображеннями неповнолітніх, а також онлайн-магазини з продажу наркотичних засобів», - цитує ТАСС заяву РКН.

У відомстві підкреслили, що Google загрожує штраф від 800 тис. до 4 млн рублів, якщо протягом доби компанія не відреагує на 26 тисяч повідомлень про видалення забороненої інформації. «У разі повторного правопорушення сума штрафу буде збільшена до однієї десятої сукупного розміру суми річної виручки компанії», - заявив РКН.
Зараз, за даними Роскомнадзора, Google вийшов на перше місце за кількістю невидаленого протиправного контенту. Це сталося після того, як Twitter видалив 91% забороненої владою інформації. 5 тисяч протиправних матеріалів припадають на YouTube, з них 3,5 тисячі - із закликами до екстремізму і більше 900 заборонених судом, повідомили в РКН.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...