У Росії пояснили, чому не пишуть і не писатимуть "Kyiv" замість "Kiev"

У Росії вважають, що рішення США про зміну написання назви столиці України не є обов'язковим або рекомендаційним для картографічних служб інших країн, в тому числі РФ. Про це повідомляє російське видання РБК, посилаючись на прес-службу Росреєстрі, зазначають Патріоти України.

"Рада США з географічних найменувань поширює свою діяльність виключно на територію США", – йдеться в повідомленні.

В Росреєстрі наполягають, що в Росії найменування міста як "Киев" вживається відповідно до російського законодавства, а саме - відповідно до розпорядження президента Росії від 1995 року "Про написання назв держав - колишніх республік СРСР і їх столиць".
Українська картографічна служба з 2016 року не бере участі в роботі Росреєстру з ведення каталогу географічних найменувань країн СНД, відзначили у відомстві.

У Росії заявили, що зміна трансплітерації української столиці з "Kiev" на "Kyiv" не поширюється на їхніх картографів. Про це розповіли в прес-службі Росреєстра.

"У російських картографічних творах і виданнях найменування міста як "Київ" вживається відповідно до російського законодавства (розпорядження президента Росії від 17.08.1995 №1495 "Про написання назв держав - колишніх республік СРСР і їх столиць")", - пояснили в Росреєстрі, відповідаючи на питання про можливість зміни назви міста в російській мові.

"Лінія фронту майже не рухається": Шанси України витіснити Росію виглядають все більш примарними, - WSJ

четвер, 18 квітень 2024, 9:59

Війна в Україні наразі переживає критичний момент. Як пише The Wall Street Journal, стратегія Володимира Путіна, направлена на те, щоб пересилити підтримку України зі сторони Заходу, виявилася довговічною, і найближчі місяці можуть рішуче змінити хід в...

"Ми не повинні недооцінювати": Буданов дав прогноз, чи можливий розпад РФ, і заговорив про "вікно можливостей"

четвер, 18 квітень 2024, 9:57

Керівник українського Головного управління розвідки Кирило Буданов заявляє, що диктатор-президент агресорки Росії Володимир Путін зробив "стратегічну помилку", розпочавши війну в Україні. Про це він сказав в інтерв'ю американській газеті The Washimgton...