У Росії посадили студента, який справив нужду на портрет ветерана

У Москві суд засудив на чотири роки 19-річного студента Російського державного гуманітарного університету (РДГУ) Матвія Юферова, який помочився на стенд з портретом ветерана Другої світової війни Анатолія Фролова, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбe прокуратури російської столиці.

Московський міський суд засудив Юферова до чотирьох років колоніального режиму і заборонив протягом п’яти років займатися діяльністю, пов’язаною з розміщенням матеріалів у Мережі.

Сторона обвинувачення просила для підсудного покарання у виді п’яти років колонії. Це максимальний тюремний термін за інкримінованою статтею.

«Медиазона» повідомляє, що суддя визнав Юферова винним у реабілітації нацизму (частина 4 статті 354.1 КК). За даними слідства, вночі 25 листопада студент справив нужду на стенд з портретом ветерана на Алеї слави ветеранів у районі Ізмайлово.

При цьому юнак опублікував фото свого ганебного вчинку в Instagram-Stories. Правоохоронці порушили кримінальну справу і вже через п’ять йому оголосили підозру. Свідчення проти Юферова дав його друг, який робив відповідні фото біля стенду.

Потерпілим у справі проходить син ветерана, 69-річний Сергій Фролов. Він вирішив не вимагати компенсації моральної шкоди.

Сам Юферов провину визнав. Він заявив у суді, що кається і не поділяє нацистських переконань.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...