У Росії повним ходом йде прихована мобілізація, вже набрали близько 15 тисяч "добровольців"

У Росії повним ходом йде прихована мобілізація. Російським контрактникам, які готові вирушити на війну в Україну, пропонують від 130 до 200 тисяч рублів на місяць (приблизно від 57 до 87 тисяч грн.). Про це повідомив російський незалежний військово-політичний експерт Юрій Федоров в ефірі програми "Блог. Строєва" на телеканалі "Новий світ", передають Патріоти України.

За його словами, на цей час під час такої "прихованої мобілізації" вже вдалося залучити до лав російської армії близько 10-15 тисяч осіб. "У кожному військкоматі, в ідеалі, має бути список осіб, які можуть бути призвані за критерієм віку та критерієм кваліфікації. Тобто із певними військово-обліковими спеціальностями. От цих людей запрошують у військкомат або надсилається повістка: "З'явитися для переоформлення документів". Людина з'являється здуру. Там їй пропонують підписати контракт та вирушити на війну в Україну", – описав процес "прихованої мобілізації" Юрій Федоров.

Експерт назвав таке вербування "добровольців" спробою "заткнути діри" в лавах російської армії. За його оцінкою, рівень підготовки таких контрактників є вкрай низьким. Також він зазначив, що спостерігається гостра нестача офіцерського складу.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...