У Росії продовжилась мобілізація після її нібито "завершення": Деякі довірливі жертви попалися, бо "не зрозуміли ризиків"

У Росії досі реєструють видачу повісток чоловікам після нібито завершення часткової мобілізації, зазначають Патріоти України.

Як пише Telegram "Baza", черговий випадок зафіксовано в Уфі. Місцевому мешканцю видали повістку і запросили на мобілізацію. Прикметно, що повістку росіянину вручали по телефону.

Чоловік вирішив сходити до військкомату, оскільки не бачив ризиків "зарахуватися" до лав ЗС РФ після офіційного завершення мобілізації. Однак на практиці все вийшло трохи по-іншому, зазначає видання.

У військовому комісаріаті чоловікові видали повістку на 17 листопада. Сказали: "Прийдете і все дізнаєтеся". У документі зазначено, що військовозобов'язаний повинен з'явитися до військкомату для "відбору на призов по мобілізації".

Мобілізація в Росії

21 вересня Путін у відповідь на військові поразки на фронті оголосив у Росії часткову мобілізацію. Проте вже за місяць заявив, що її завершено. На думку західних експертів, хід примусової мобілізації тимчасово призупинили, щоб звільнити бюрократичну пропускну здатність для звичайного осіннього призову.

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...

Росія змінила тактику: Експерт назвав ключові умови, за яких Україна зірве плани наступу ворога

субота, 20 квітень 2024, 7:50

Українці нададуть російським загарбникам "запрошення до пекла", якщо найближчим часом наша країна отримає від партнерів необхідну підтримку. Це американський пакет військової допомоги, чеська ініціатива із закупівлі та постачання боєприпасів, робота пр...