У Росії прокоментували заявку України на вступ до НАТО

У Росії відреагували на слова президента України Володимира Зеленського про заявку Києва на вступ до НАТО в прискореному порядку. У Держдумі РФ назвали ініціативу "прямим запрошенням" вступити в конфлікт із Росією, передають Патріоти України.

З відповідною заявою 30 вересня виступив голова праворадикальної консервативної партії ЛДПР у Держдумі Леонід Слуцький. "Заява Зеленського про прискорену заявку Києва на вступ до НАТО звучить як пряме запрошення Альянсу вступити у воєнний конфлікт із РФ", – оголосив путініст.

Окрім того, погрозами вибухнула офіційна представниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова. Владу України, яка обороняється від агресії РФ, у стилі кремлівської пропаганди вона назвала "кривавими м'ясниками".

"Сьогодні кожен вибрав свій шлях. Криваві м'ясники, що вбивають жінок і дітей, – у НАТОвський смітник. А ми в майбутнє. Буде складно? Так. Тому що падати вниз завжди легше, ніж набирати висоту. Але ви ж пам'ятаєте: повзти нам історично заважають крила. Вперед, разом, в ім'я світла і з Богом!" – видала Захарова.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...