У Росії родичі поранених на війні в Україні окупантів скаржаться на обман - грошей не дають і знову відправляють на фронт

Родичі поранених російських окупантів скаржаться, що не можуть отримати від держави належних виплат. Ба більше, загарбникам навмисно ставлять неправильні діагнози і відправляють назад на фронт навіть не долікувавши, передають Патріоти України.

Так, контузії та осколкові поранення у лікарів держави-агресор перетворюються на "гулі", за які "губернатор сказав не платити". Про це повідомили російські ЗМІ, які поспілкувалися з родичами поранених окупантів.

Зазначається, що попри факт перебування військовослужбовців РФ у шпиталях, їхні сім'ї не можуть домогтися отримання грошей. Одним військовим ставлять неправильні діагнози, іншим відмовляють у видачі медичного висновку.

Наприклад, Ольга Ковальова з Бєлгородської області розповіла що її чоловік служить за контрактом із 2015 року, а з лютого 2022 року перебуває на війні в Україні. У серпні минулого року він отримав осколкове поранення в ногу. Після нетривалого лікування у шпиталях окупанта відправили назад на фронт, а родичам на запит про страхові та губернаторські виплати відмовили, зазначивши, що "за гулі губернатор сказав гроші не платити".

Також йому було неправильно встановлено тип поранення, що робиться навмисно усім з легкою та середньою тяжкістю поранень.

Окупант із Чувашії, син росіянки Світлани Ілларіонової, також служить за контрактом 15 років і з лютого 2022 року перебував в Україні. У зоні бойових дій він дістав контузію, внаслідок чого у загарбника загострився варикоз – він буквально перестав ходити. Після нетривалого лікування його відправили назад, на передову, а висновку лікар родині не віддав. Без документів вони не можуть нікуди звернутися.

Олена з Чувашії розповіла журналістам, що її чоловіка контузило тричі і лікарі називали його "овочем". Коли вона намагалася забрати у лікаря виписку, той розірвав аркуш і сказав, що діагноз поставлено неправильно – насправді у її чоловіка ОРЗ. Журналісти додали, що аналогічна ситуація в РФ також і з виплатами сім'ям загиблих.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...