У Росії розпочалася "рейкова війна": Під загрозою військові поставки загарбникам в Україні

Російські партизани надихнулися прикладом білорусів і теж почали "рейкову війну"

У Росії партизани надихнулися прикладом білоруських "колег" і почали "рейкову війну", щоб завадити російським військам у війні з Україною, передають Патріоти України.

Російські партизани після повномасштабного вторгнення РФ в Україну почали "рейкову війну", щоб перешкодити перевезенню військової техніки Росії. Також вони підпалюють військкомати і влаштовують інші диверсії, щоб зупинити російський напад, повідомляє видання The Insider у вівторок, 5 червня.

У повідомленні сказано, що з 24 лютого на території Росії зафіксовано щонайменше 23 атаки на військкомати. З цієї кількості 20 – підпали "коктейлями Молотова". ЗМІ зазначають, що за атаками стояли різні групи – ліві анархісти, проукраїнські активісти й ультраправі.

У період з березня по червень раптово зійшли з рейок 63 товарні поїзди, повідомляє видання. Відповідальність за "рейкову війну" взяли на себе представники "Бойової організації анархокомуністів". Зокрема, вони затримали прибуття поїздів до військової частини у Володимирській області, де розміщено арсенал Головного управління міноборони РФ.

"На жаль, диверсію було виявлено ввечері 25 червня. Але навіть у такому вигляді диверсія завдала шкоди противнику, затримавши пересування складів з військовим обладнанням і завдавши економічних збитків у зв'язку з необхідністю відновлення залізничних шляхів", – сказано в повідомленні. Російські партизани заявили, що вони надихнулися білоруським рухом "рейкових військ", які підірвали логістику армії РФ під час війни.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...