"У Росії сотні народів, які один одного ненавидять, і Путіна, і Москву всередині дуже ненавидять": Сенцов розповів, коли його рідний Крим повернеться у лоно України

Політв'язень як мало хто в українській еліті знає підноготну теперишньо недоімперії і режиму Путіна, через пережите під час тривалого судового процесу, ув'язнення в СІЗО та таборах

Український режисер із Криму, колишній політв'язень Олег Сенцов вважає, що Крим можна повернути лише, коли Росія почне розпадатися, а за президента РФ Володимира Путіна це зробити нереально. Таку думку політв'язень висловив в інтерв’ю "Українській правді", зазначають Патріоти України.

Пряма мова Сенцова на питання, чи можливо за живого Путіна повернути Крим: "Нереально. Слухайте, давайте будемо прагматиками. Ми повинні про це говорити і в нас повинна бути конкретна стратегія і ціль.

Який варіант, коли ми можемо повернути Крим? Ну, коли Росія розпадеться. Правильно! Тільки тоді, коли в Росію прийдуть якісь дуже сильні політичні зміни, злами, які були в 1917 році або в 1991, коли розпалася Російська імперія і Радянський союз".

Водночас він висловив упевненість, що Росія "буде розпадатися, тому що вона з сотні народів, які друг друга ненавидять, і Путіна, і Москву всередині дуже ненавидять".

На думку Сенцова, тільки тоді з’явиться вікно можливостей, "коли Росія буде така слабка і знову вона буде розвінчана, коли можуть назад повернути свої території і Молдова, і Грузія, і ми", але разом з тим він вважає, що це вікно буде "не постійне, а якесь обмежене в часі".

При цьому режисер вважає, що питання окупації Криму треба постійно піднімати, тому поява Кримської платформи – це правильний крок на шляху до повернення півострова.

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...