У Росії тестують систему "свій-чужий" для дронів: Наскільки це правдоподібно

У Росії заявили, що змогли створити та вже навіть випробували апаратний комплекс розпізнавання "свій-чужий" для безпілотних літальних апаратів, і тепер готуються до запуску його в серію. Наскільки це відповідає дійсності, ще належить з’ясувати, пише Defense Express, передають Патріоти України.

Як стверджує російська корпорація "Ростех", йдеться про "малогабаритний пристрій" масою 150 грамів, яким можна комплектувати "широку лінійку" безпілотників. Росіяни запевняють, що пристрій споживатиме мінімум електроенергії, тому підійде навіть для найпростіших дронів.

В теорії встановлення системи "свій-чужий" на дрони дозволить розрахункам протиповітряної оборони і винищувальної авіації одразу ідентифікувати повітряну ціль як російський дрон. Це врятує його від так званого "дружнього вогню". Заявлена дальність дії системи – до 100 км при максимальній висоті до 5 км.

Аналізуючи ці заяви агресора, Defense Express зауважує, що розробка ще перебуває на стадії тестувань і заяв, тож є великим питанням, наскільки вона буде придатною для використання на практиці.

"Також варто наголосити, що оскільки дрони сьогодні — це фактично розхідний матеріал, то і постачання систем "свій-чужий" до них має бути налагоджене у не менших масштабах, щоб така система дійсно була ефективна комплексно", – наголошує видання.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...