У Росії великі проблеми: Розвідка Британії пояснила, що означає "бавовна" на російській авіабазі Сєща

Унаслідок атаки дронів по російській авіабазі Сєща у Брянській області, що розташована за 150 км від українського кордону, пошкоджень зазнав великий транспортний літак Ан-124 військово-транспортної авіації РФ. Ця база відіграла важливу роль у вторгненні Росії в Україну, з неї росіяни також запускали іранські дрони-камікадзе по українських містах, передають Патріоти України.

Ця атака показала вразливість військово-транспортної авіації, яка вкрай необхідна такій великій країні, як Росія, що викличе стурбованість у Кремлі. Про це йдеться у новому зведенні Міністерства оборони Великої Британії.

У британській розвідці нагадали, що 3 травня 2023 року кілька безпілотних літальних апаратів завдали ударів по російській авіабазі Сєща за 150 км на північ від українського кордону. Атака стала успішною.

"Ймовірно, пошкоджено один важкий транспортний літак Ан-124 Військово-транспортної авіації (ВТА) Росії", – зазначили у британському оборонному відомстві.

Авіабаза Сєща є вкрай важливою для постачання окупаційних військ, також вона використовувалася для запуску іранських дронів-камікадзе, зокрема, для ударів по Києву.

Будь-яка атака на цю стратегічно важливу базу, переконані у МО Британії, підвищує тиск на російську систему ППО.

"Військово-транспортна авіація є добре забезпеченим елементом російських ВПС, необхідним для транспортування через величезну країну. Російська влада буде стурбована тим, що протиповітряна оборона Росії й надалі знаходиться під загрозою, утримуючи під загрозою ключові стратегічні активи, такі як бази ВТА", – наголосили у британському оборонному відомстві.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...