У Росії воєнком заявив, що помилково мобілізовані на війну "самі винні"

Воєнком Тюменської області Олексій Кулічков заявив, що більшість "помилково призваних" за мобілізацією російських військових "самі винні" в ситуації, що склалася. Про це він заявив на прес-конференції, повідомляють Патріоти України із посиланням на росЗМІ.

За словами воєнкома, росіяни зобов'язані були вчасно подати свої облікові дані. "Ми говоримо не "помилково покликані". Громадяни були призвані по мобілізації! Якщо були якісь помилки, то в більшості випадків вони відбуваються з вини самого громадянина. Тому що хтось своєчасно не подавав свої облікові дані і не звертався до військового комісаріату за місцем проживання", — сказав Кулічков.

Він стверджує, що понад 50 багатодітних батьків, яких мобілізували помилково, вже повернулися. Однак інші мобілізовані продовжують служити "тому що самі добровільно написали рапорти".

Мобілізація в Росії

У Росії з початку мобілізації виникли проблеми. Так, повістки надсилають чоловікам, які не можуть служити за станом здоров'я. У Росії мобілізували погано чує, сліпого на одне око і онкохворого 59-річного хірурга. У Хабаровську мобілізували на війну в Україні чоловіка з діагностованою шизофренією. Його взяли в стрілецький батальйон.

На території тимчасово окупованої Донецької області росіяни мобілізували на війну школяра. Документи про закінчення школи Микита отримав, коли був на фронті.

Ізраїль в шоці: Прокурор Міжнародного кримінального суду вимагає ордери на арешт Нетаньягу наряду з лідерами ХАМАС

понеділок, 20 травень 2024, 18:53

Прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан попросив палату попереднього провадження видати ордери на арешт прем'єр-міністра та міністра оборони Ізраїлю, а також трьох лідерів ХАМАС за звинуваченнями у воєнних злочинах. Про це йдеться у за...

Великий промах: Фортифікацію треба будувати так, як росіяни побудували "лінію Суровікіна", - експерт

понеділок, 20 травень 2024, 18:42

Якби Україна побудувала лінію оборони так, як це зробили російські окупанти, "це було б дуже непогано". Про це "Еспресо" сказав ветеран російсько-української війни, майор Нацгвардії у відставці Олексій Гетьман. У цьому контексті він нагадав так звану "...