У Росії викладача судили за емоції під антивоєнними дописами - звинуватили в дискредитації армії

У російському Барнаулі судили викладача медичного коледжу за реакції до антивоєнних постів у соцмережі. У результаті Олексій Аргунов був звинувачений у "дискредитації" армії РФ і отримав штраф у розмірі 30 тис. рублів (18,7 тис. грн.), передають Патріоти України

Як пишуть "Сибір. Реалії", відповідне рішення ухвалив Ленінський районний суд Барнаула. В ухвалі суду, з якою ознайомилося видання, йдеться, що Аргунов "публічно висловив емоції у вигляді виставлення позначки "Сумую" до публікації в "Однокласниках" про арешт лідера Алтайського "Яблука" Олександра Гончаренка "за дискредитацію ЗС РФ".

Також згадується, що викладач поставив "Клас" довідео Арнольда Шварценеггера про війну в Україні та до посту знайомого, який попросив видалити його з друзів усіх, хто підтримує так звану "спецоперацію".

Це перший випадок, коли справу про "дискредитацію" відкрили не через публікацію чи репост, а лише через реакцію, пишуть "Сибір. Реалії".

За даними видання, Аргунов працює викладачем історії, філософії та суспільствознавства в медколеджі Барнаула. Раніше в соцмережах він поширював петицію проти Рособрнагляду (Федеральна служба з нагляду у сфері освіти та науки) та пропонував студентам її підписати. З того часу, за словами Аргунова, їм зацікавилися в російській ФСБ. Саме з її ініціативи було порушено справу про "дискредитацію", вважає викладач.

Як відомо, у Росії статтю про так звану "дискредитацію" армії агресора запровадили після початку масштабного вторгнення в Україну. Вона передбачає від 30 тис. до 50 тис. руб. (близько 31 тис. грн.) штрафу.

Крім того, нелегітимна Держдума РФ та Рада федерації схвалили поправки до російського кримінального кодексу, згідно з якими "за свідомо неправдиві повідомлення" про використання збройних сил РФ загрожує до 15 років позбавлення волі.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....