У Росії вирішили проблему з мобілізацією? У Держдумі пропонують набирати контрактників одразу після школи

Росія й надалі шукає способи розв'язання проблеми з мобілізацією на війну проти України. У ворожій армії пропонують брати солдатів на службу за контрактом після закінчення школи. Таку поправку російській Держдумі рекомендував ухвалити парламентський комітет оборони, передають Патріоти України.

Поправка дасть змогу укладати контракти з 18-річними росіянами після закінчення ними середньої школи. Хоча нині для цього потрібно закінчити училище або технікум, звідки, опанувавши професію, виходять щонайменше на рік-два старшими.

Згідно з офіційними даними міноборони РФ, нині кількість призовників, яких відправляють до армії після завершення навчання у школі, не перевищує 5%. Інші мають відстрочку. Проте новий законопроєкт дасть змогу рекрутувати їх за контрактом.

Водночас іще наприкінці травня диктатор Володимир Путін підписав закон, яким дозволив брати на службу за контрактом старших громадян. Якщо раніше межа була 40 років, то нині вирушити до війська можуть чоловіки до 50 років.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...