У Росії заговорили про територіальні суперечки з Україною: це означає заміну політичної позиції, - Арестович

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що у Росії відбувається заміна політичного словника, що означає заміну політичної позиції. Йдеться невдоволення РФ розширенням Північноатлантичного альянсу. Про це Арестович сказав в ефірі програми "ФЕЙГІН LIVE" на YouTube, передають Патріоти України.

Так він прокоментував слова прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова про те, що "Україна і РФ мають територіальні суперечки", а у випадку з Фінляндією та Швецією, які вирішили вступити до НАТО, такої проблеми немає.

"Виявляється, вони ніколи не були проти розширення НАТО, вони просто мають з Україною територіальні суперечки. А Швеція та Фінляндія – будь ласка, на здоров'я... По-перше, вони збрехали з приводу нерозширення НАТО, а друге – виявляється, у нас територіальні суперечки. Це де, це Крим?" – сказав Арестович.

На його думку, таким чином Кремль "продає" росіянам мирну угоду, яка буде укладена у майбутньому. "Воно звучить так: щодо Криму (у РФ з Україною – Ред.) територіальні суперечки, а щодо НАТО ми як би і проти України, але...тобто вони позначили контур своєї майбутньої згоди", – пояснив радник глави ОП.

Загалом думка Росії щодо вступу України до НАТО більше не відіграє жодної ролі, зазначив Арестович. "Ми можемо констатувати, що відновилася дискусія щодо НАТО, і вона може означати три речі. Перше: американці дають зрозуміти всьому іншому блоку, що вони позитивно ставляться до цього (вступу України до НАТО – Ред.) і пропонують починати дискусію всередині блоку. Друге: що ПДЧ неважливий, що є прискорена процедура. Третє: оскільки справа йде до військової поразки Кремля, ніхто не питатиме у країни, яка зазнала поразки, вступати чи не вступати", – резюмував Арестович.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...