У Росії заявили про розробку "Іскандера" з вдвічі більшою дальністю враження

У РФ заявили про розробку балістичної ракети "Іскандер-1000", яка начебто має дальність стрільби до 1000 кілометрів та доопрацьовану бойову частину, передають Патріоти України з посиланням на Defence Express.

Стверджується, що вперше зразок російського ракетного озброєння під умовним позначенням "Іскандер-1000" був "засвічений" ще у травні 2024 року, на кадрах пропагандистського відео до 78-річчя ракетного полігону "Капустин Яр".

Ворожі пропагандисти пишуть, що по їх заявленому черговому "вундерваффе" під неофіційним позначенням "Іскандер-1000" доступних даних поки що мало. Окрім заявленої дальності стрільби до 1000 кілометрів, там також заявляється коефіцієнт ймовірного відхилення від цілі "від 5 метрів".

Маса "доопрацьованої БЧ" при цьому не називається, але стверджується, що там використовується "автономна інерційна система наведення, ймовірно із системою корекції за даними супутникової навігації та можливо із радіолокаційним наведенням по карті місцевості в районі цілі на фінальному етапі польоту".

Ракета під неофіційним позначенням "Іскандер-1000" начебто має конструктивну подібність до балістичної ракети 9М723 до ОТРК "Іскандер". При цьому стверджується про можливість використання штатної пускової до "Іскандера".

Слід зробити поправку на те, що російські пропагандисти заявляють про свій гіпотетичний "Іскандер-1000" на тлі погроз Кремля зробити те, що вони й так зробили ще в 2019 році, тобто розгорнути ракети середньої дальності наземного базування, що власне й привело до фактичної призупинення дії угоди РСМД.

З іншої сторони, не варто виключати і те, що росіяни справді можуть працювати в напрямку по власній балістичній ракеті до ОТРК "Іскандер" на дальність до 1000 кілометрів, зважаючи на досвід використання для ударів по Україні в перші місяці 2024 року північнокорейських балістичних ракет KN-23, які під час випробувань показали дальність пуску до 900 кілометрів. У той час як наявні на той момент у російських окупантів 9М723 до ОТРК "Іскандер" мали дальність пуску максимум до 500 кілометрів.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...