Захарова волає про зраду своїх: У РФ заявили, що пропозицій від України щодо полонених моряків не надходило

У МЗС РФ заявили про отримання від України "офіційної відмови" від обговорення теми моряків.

Марія Захарова. Фото: mid.ru.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що російська сторона не отримувала офіційних пропозицій від України про звільнення моряків, затриманих в Керченській протоці в листопаді 2018 року. Про це вона заявила на брифінгу, передають Патріоти України із посиланням на росЗМІ.

В РФ заявили, що "ніяких нот, пропозицій, заяв і спроб обговорення теми моряків від Києва не надходило". "Ми отримали від України офіційну відмову від обговорення цієї теми в принципі. 26 червня, після отримання офіційної відмови, яка також супроводжувалась офіційними заявами по лінії міністерства закордонних справ України, від обговорення російської дипломатичної ноти ніяких інших нот, пропозицій, заяв і спроб обговорення від Києва не надходило", - заявила вона.

Нагадаємо, 26 червня в Міністерстві закордонних справ України отримали ноту від МЗС РФ. Суть пропозиції від російського міністерства - надання Україною письмових гарантій участі у продовженні кримінального переслідування моряків "у відповідності з російським законодавством".

Тоді заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін заявив, що, незважаючи на початковий негативний відповідь, українська влада може змінити рішення щодо "врегулювання ситуації" з захопленими Росією моряками.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...