У Росії захотіли ще шматок Баренцевого моря, Норвегія відреагувала

Спікер Державної Думи Російської Федерації В'ячеслав Володін захотів перегляду кордону з Норвегією в Баренцевому морі. У Кремлі звинуватили Осло в перешкоджанні постачанню продуктів на Шпіцберген. Про це повідомляє норвезьке видання NRK, передають Патріоти України.

Володін звернувся до комітету Держдуми у закордонних справах, щоб переглянули угоду про кордон між Норвегією і РФ в Баренцовому морі. Тепер у Комітеті мають вирішити, розірвати чи призупинити угоду з Норвегією.

При цьому депутат-комуніст Михайло Матвєєв звинуватив владу Норвегії в перешкоджанні відправки продуктів жителям Шпіцбергена. У свою чергу представник норвезького МЗС Ані Хаавардсдаттер нагадала, що угода не має зворотної сили, тому її не може бути розірвано. "Загальноприйнятою практикою є те, що угоди про встановлення меж діють безстроково. Ми сподіваємося, що Росія буде ставитися до цього з повагою", - підсумувала дипломат.

Йдеться про спірну ділянку, яку розділили на дві рівні частини в 2010 році, площею 1,75 мільйона квадратних кілометрів.

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...