У Росії завершився осінній призов: Скільки новобранців посилили армію ворога

Міністерство оборони країни-агресорки Росії 29 грудня завершило осінній призов 2023 року, що який тривав від 1 жовтня. На строкову службу призвали 130 тисяч осіб. Про це йдеться у новому звіті аналітиків Інститут вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Зазначається, що призов на строкову службу виконували за указом президента-диктатора РФ Володимира Путіна. Більшість призовників були зараховані до навчальних з'єднань та військових частин. Натомість були звільнені призовники осіннього призову 2022 року, що відслужили встановлені терміни строкової служби.

Аналітики зауважують, що Міноборони РФ заявляло, нібито призовників не будуть направляти до тимчасово окупованих Донецької, Луганської, Запорізької чи Херсонської областей або залучати для участі в бойових діях в Україні.

В ISW додають, що від перших місяців повномасштабного вторгнення Росії солдати строкової служби не брали участі в бойових діях. Однак російські силовики дедалі частіше покладаються на призовників для виконання функцій з охорони державного кордону Росії з Україною.

Тим часом Державна дума РФ планує розглянути законопроект, що дозволяє російським призовникам служити у Прикордонній службі Федеральної служби безпеки (ФСБ). За оцінками ISW, Кремль навряд чи буде використовувати призовників для участі в бойових діях в Україні через побоювання, що це може викликати невдоволення серед громадян. Зазначається, що весняний призовний цикл 2024 року Росія проведе від 1 квітня до 15 липня 2024 року.

Путін в істериці рубатиме голови своїм генералам? - Буданов розповів про карколомні зміни у військовому керівництві росії у найближчі місяці

неділя, 8 вересень 2024, 7:44

У Росії у найближчі місяці мають відбутися зміни у силових структурах. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі Радіо Хартія, передають Патріоти України. За його словами, уже не довго зали...

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...