У Росії злякалися "нападу Естонії і Латвії" після фіаско в Бєлгородській області

У Псковській області замислилися про відбиття "нападу" з боку Естонії та Латвії, з якими межує регіон. Там заявили про початок формування місцевої територіальної оборони та за зразок взяли "досвід Бєлгородчини", частину якої відносно легко взяли під контроль добровольці з легіону "Свобода Росії" та Російського добровольчого корпусу, передають Патріоти України.

Про це заявив губернатор Псковської області Михайло Ведерніков. Втім, не виключено, що "сприяти обороні та безпеці" члени псковської тероборони вирушать на фронт в Україну.За словами чиновника, у Псковській області зараз готуються "до будь-якого розвитку подій" і мають намір створити тероборону з місцевих жителів. За зразок взяли Бєлгородську область, куди добровольці-росіяни, що воюють на боці України, здійснили вже кілька вдалих рейдів і де брали під контроль кілька населених пунктів.

"Зараз наше завдання – зробити все, щоб Псковська область була готова до будь-якого розвитку подій. У цій частині максимум ми використовуємо досвід Бєлгородчини. Ми давно його уважно вивчаємо. Найближчим часом проведемо всі необхідні організаційні роботи з формування оперативних загонів сприяння обороні та безпеці. Вони діятимуть у всіх муніципалітетах і в першу чергу – у прикордонних районах, їнім головним завданням стане сприяння силовим структурам у разі можливих надзвичайних ситуацій, йдеться про гасіння пожеж, ліквідацію наслідків можливих НС, допомогу у патрулюванні важливих об'єктів. Щонайменше, це дасть нам додаткові можливості щодо реагування на складні ситуації та інформування з перших вуст з місць подій", – заявив Ведерніков.

Враховуючи те, що як зразок для наслідування в Псковській області обрали Бєлгородську область, куди бійці легіону "Свобода Росії" та РДК заходять з території України, губернатор Псковської області очікує "нападу" з боку Естонії та Латвії: саме з цими державами межує цей російський регіон.

Водночас, в українських пабліках висловлюють не позбавлене підстав припущення, що "захисники" Псковської області зрештою виявлять себе на фронтах в Україні та "захищатимуть" свій регіон на території чужої країни, як і інші "захисники Росії".

"Створення ТрО –– це ще один можливий спосіб мобілізації. Спочатку росіянам "вішають локшину", що це заходи щодо підтримки правопорядку в області, а потім несподівано р*сня буде не на кордоні з Естонією, а на фронті", – пише один з пабліків.

"Бавовна" була потужна: З'явилися знімки наслідків удару по нафтобазі в Луганську

четвер, 9 травень 2024, 15:26

Російська служба Радіо Свобода опублікувала супутниковий знімок з наслідками удару по нафтобазі в Луганську 7 травня. Деталі: Повідомляється, що на фото за 8 травня видно сліди пожежі й щонайменше три знищені вогнем ємності для зберігання палива. Видан...

Цифри лише ростуть: Російська армія втратила 3000 танків з початку повномасштабної війни, - Oryx

четвер, 9 травень 2024, 14:53

Втрати російської армії з 24 лютого 2022 року досягли 3000 танків. Про це повідомляє Якуб Яновський, який підраховує втрати ЗС РФ та ЗСУ на основі фото чи відео підтверджень. "Яка епічна поразка самопроголошеної військової наддержави", — заявив аналіти...