У Росії злякалися, що санкції "можуть бути назавжди" - чиновниця заявила про наслідки для торгівлі

Глава Банку Росії (аналог українського НБУ) Ельвіра Набіулліна заявила, що РФ втрачає через санкції. Умови для експорту різко погіршилися і така ситуація може бути назавжди, передають Патріоти України.

"Ми як країна зараз втрачаємо від участі в міжнародному поділі праці, тому що експорт у нас з дисконтом, імпорт з премією. І в цих умовах, звичайно, на мій погляд, потрібно переосмислити те, про що ми теж говорили, але не просували, – вигоди від експорту", – сказала пані Набіулліна в ході Петербурзького міжнародного економічного форуму, передає Комерсант.

Зазначимо, що в той же час в уряді РФ, як і сам президент країни-агресора Володимир Путін, згубні наслідки для російської економіки від санкцій не визнають.

"Зовнішні умови дійсно змінилися надовго, якщо не назавжди, значно змінилися", – заявила голова ЦБ. Вона додала, що ситуація свідчить про необхідність переорієнтації значної частини виробництва на внутрішній ринок.

До речі, раніше Набіулліна заявила, що ембарго призведе до послаблення рубля та розгону інфляції. Вона також заявила про значне скорочення імпорту (розвинені країни перестали продавати у Росію товари, постачати послуги та технології). Водночас обсяги експорту через зростання цін на газ та нафту навіть зросли.

У ситуації з нафтовим ембарго, за її словами, багато залежить від того, які обсяги нафти вдасться перенаправити на інші ринки, а також від того, якою мірою зниження обсягів компенсується ціною.

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...