У Росії знову заговорили про переговори - путінський режим уже вимагатиме від Заходу гарантій безпеки

У країні-агресорі Росії знову порушили тему про переговори. У Кремлі планують вимагати від Заходу гарантій безпеки. Про це заявив заступник голови міністерства закордонних справ Росії Сергій Рябков, повідомляє "РИА Новости". Путініст укотре звинуватив у всьому Захід та Україну, передають Патріоти України.

"Росія готова повернутися до діалогу із Заходом щодо гарантій безпеки у разі готовності до цього і Заходу", – заявив Рябков.

При цьому він наголосив, що Москва про відновлення діалогу просити сама не буде. "Якщо і коли ми почуємо, що справді до цього є інтерес Заходу, ми до теми повернемося. Але як і в ситуації з діалогом щодо стратстабільності, який перервано США в односторонньому порядку, ми ні за ким не женемося і ні про що нікого не просимо", – сказав Рябков.

Путініст зазначив, що люди мають зробити власні висновки з того, що відбувається. "І коли вони підтвердять, що вони до якогось більш здорового та збалансованого з погляду інтересів діалогу готові, тоді за нами справа не стане", – сказав заступник міністра журналістам.

Також Рябков заговорив про ситуацію на Запорізькій АЕС. Він цинічно заявив, що досягнення домовленості залежать не від Москви, а від Києва.

"Росія прагнутиме до того, щоб домовленості про зону безпеки навколо Запорізької АЕС було досягнуто до кінця 2022 року", – видав Рябков. Окрім того, у Кремлі зазначили, що президент РФ Володимир Путін відкритий для переговорів із Білим домом. Але там видали, що нібито спроби переговорів із НАТО, ОБСЄ та США щодо гарантій безпеки не мали успіху.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...