"У росіян - тактика репресій навіть щодо своїх": Мусієнко розповів про панічні настрої окупантів

У лавах російських загарбників поширюються панічні настрої. Тому у ворожій армії все більше застосовують тактику репресій до деморалізованих солдатів, передають Патріоти України.

Про це 24 каналу розповів керівник Центру військово-політичних досліджень Олександр Мусієнко. За його словами, репресії все ж не надто лякають окупантів, бо багато хто вже починає розуміти.

Мусієнко зазначив, що серед російських військових на Півдні застосовується тактика репресій. До того ж відомо про те, що вони добивали своїх же важкопоранених солдатів.

Крім того, помітно, що зараз іде досить серйозний тиск, погрожують кримінальною відповідальністю, розправами, ув'язненням на 20 років за зраду батьківщини, – сказав керівник Центру військово-політичних досліджень.

Він наголосив, що всі ці інструменти вже максимально застосовуються росією. Однак це не дає такого ефекту, щоб велика кількість російських військових виявила готовність бігти на амбразуру й на свідому смерть.

Є певна кількість підрозділів, які відходять, фактично даючи можливість, зокрема, проломлювати лінію фронту і проходити далі українським силам, – заявив Мусієнко.

Тому, констатував він, можна робити висновок, що репресії не надто лякають тих окупантів, які відходять й утікають. Бо багато хто вже починає розуміти.

Мусієнко заявив, що із живої сили, на яку можуть розраховувати росіяни, нині є сформований третій армійський корпус. Однак щодо його боєздатності є різні питання.

Тому що вони мали сформувати 20 тисяч, принаймні про це була інформація з різних джерел. Потім змінилося на 15 тисяч. Зараз кажуть у реальності є 11 – 12 тисяч, можливо, дещо більше,– зауважив керівник Центру військово-політичних досліджень.

За його словами, цей третій армійський корпус перекидають у Ростовську область, а звідти ніби як по 2 – 3 батальйонно-тактичних групи намагаються перекидати на Схід.

Крім того, додав Мусієнко, росіяни намагаються формувати загони у республіках. Однак охочих сотнями тисяч там не спостерігається. Тому поки що окупанти можуть розраховувати тільки на те, аби відступати і боронитися з інших позицій чи втікати.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...