"У росіян багато сил і засобів": Експерт розповів, чи очікувати важких боїв на півдні України

Російські окупаційні війська кілька тижнів тому проводили розвідку боєм на південному напрямку. Вони намагались промацати, наскільки там міцна українська оборона. Судячи з усього, росіяни отримали для себе негативний результат. Про це в інтервʼю" Главреду" розповів політичний і військовий експерт, колишній командир взводу батальйону "Айдар", директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий, передають Патріоти України.

За його словами, у російських загарбників багато сил і засобів, але вони зосереджені на будівництві кількох ліній оборони. Зокрема, довкола Мелітополя вони окопуються. Дикий підкреслив, що востаннє такі окопи росіяни рили навколо Херсона.

"Різниця для нас принципова, бо якщо Херсон можна було відрізати по чотирьох мостах і їхнє окопування виявилося непотрібним. А, між іншим, їхню трилінійну лінію оборони ми тоді так і не прорвали – тоді ми видавили їх в інший спосіб, перервавши їм логістику", - розповів експерт.

Наскільки реально прорвати логістику для Мелітополя та Бердянська – велике питання, підкреслив Дикий. "А росіяни наразі окопуються біля Мелітополя та Бердянська саме для дуже серйозних оборонних боїв, як це було на Херсонщині. На Запоріжжі треба наступати через голі поля, тому події під Вугледаром мали їм показати, що це невдячна справа", - сказав він.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...