"У росіян критична ситуація з управлінням військами, тому вищі чини йшли на передок": Жданов - про загибель путінських генералів в Україні

З 24 лютого по 21 березня Збройні Сили України знищили щонайменше п'ятьох російських генералів. Також підтверджені численні повідомлення про загиблих командирів дивізій та полків. Така кількість втрат серед командного складу – дуже незвична для війни ситуація. За даними ЗМІ, воєнні дії російського агресора очолюють близько 20 генералів. Якщо всі повідомлення про смерті підтвердяться, це означає, що п'яту частину російських генералів уже вбили у боях. Росія наразі визнала смерть одного з них. Однак вже зараз можна говорити, що за такий проміжок часу стільки вищого командування Росія не втрачала від часів Другої світової. Які наслідки може мати знищення вищого командного складу окупанта – пояснив український військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

Про серйозні втрати Росії

Така велика кількість загиблих з командного складу – не зовсім типова ситуація для війни. Що відбувається?

Взагалі нетипова. Це моє припущення, але думаю, що вони просто не можуть інакше втримати під контролем свої війська. Є випадки, коли офіцери уже ледь стримують фактично повстання рядового складу. Цей рядовий склад відмовляється від участі у бойових діях та вимагає відправлення назад до Росії. Щоб мати реальну картину того, що відбувається у військах на передовій, вищий керівний склад змушений іти на передку разом із передовими загонами. Так вони ще можуть змусити їх не розбігатися, а перегрупуватись й продовжувати наступ. У них критична ситуація з управлінням військами, тому вони змушені іти на передок.

Вони помирають на передку через те, що у боях так буває чи через те, що вони просто не вміють поводитись у цих бойових діях?

Таке враження, що ці війська дійсно взагалі не готові до ведення систематичних бойових дій. Зверніть увагу, ми не беремо в полон молодших і середньої ланки офіцерів. Помітили, що до нас потрапляють або сержанти й рядові, або ми вбиваємо старше керівництво? Це тому, що середньої ланки офіцери першими кидають свої війська і тікають. Зупинити офіцера, який тікає, ніхто не зможе.

Прихована мобілізація в Росії та війна без мети

Якщо командний склад приходить на передок для підтримки бойового духу у військах і там гине, це означає, що із бойовим духом окупантів буде дедалі гірше?

Так, ситуація постійно погіршуватиметься. Ми це вже відчуваємо. Наша розвідка каже, що росіяни у 8 областях проводять приховану мобілізацію і вона не дає результату. Народ отримує повістки й викидає. Ніхто не біжить у військкомат.

Росіяни планували бліцкриг, бо розуміли, що у цієї війни немає мети. Вони ніяк не можуть пояснити суспільству, навіщо вона потрібна. Побачивши, що українське суспільство їх взагалі не сприймає, є одним цілим із владою та армією, та нікого звільняти не потрібно, вони не розуміють, що відбувається.

Потім, коли ми починаємо їх бити, вони просто хочуть повернутись додому. Коли присутні старші офіцери, сила наказу мотивує продовжувати війну. І, як ми бачимо, долати їхній спротив нам не легко. Але щойно починається послаблення з боку керівного складу, вони тікають.

Як на війська окупанта вплине загибель командного стану?

Це підбиває оперативну ланку управління, вона є основною. Ланка командувач армії – командир корпусу – командир дивізії перетворює письмовий наказ на реальні завдання для військ. Коли ми громимо цю ланку – це дуже важливо.

Джерело: 24 канал

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...