"У російського керівництва плани змінюються": Військовий експерт прокоментував штурм "Азовсталі"

Ситуація на "Азовсталі" у Маріуполі, яку 3 травня почали активно штурмувати російські війська, дуже важка. Перші спроби окупантів штурмувати місто були невдалими, однак зараз є розуміння, що у російського керівництва плани змінюються, передають Патріоти України.

Говорити про шанси встояти оборонцям на "Азовсталі" можна лише в разі, якщо на власні очі побачити, що там насправді відбувається. Про це розповів військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі 24 каналу.

"Ситуація надзвичайно складна. Вперше окупанти намагались штурмувати "Азовсталь" напередодні. В той же день, коли Путін начебто віддав наказ, щоб цього не робити. Але ми знаємо, що насправді дуже часто російські посадовці відверто брешуть", – сказав експерт.

Він також зазначив, що перші спроби окупантів штурмувати Маріуполь були невдалими. "Однак зараз є розуміння, що у російського керівництва плани змінюються", – сказав Мусієнко, пояснивши, що у Кремлі бачать, що до 9 травня треба подати хоча б якісь "перемоги".

На думку військового експерта, потрібно відновити канали зв'язку з ООН та Червоним Хрестом та намагатися докласти максимум зусиль для того, щоб припинити вогонь та штурм заводу. "Я переконаний, такі домовленості були досягнуті, але Росія вчергове їх брутально знищує і порушує. В цьому і є на цей момент великі труднощі", – додав він.

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...

До парламенту Канади внесли законопроєкт про прискорення військової допомоги Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:31

У Канаді планують на законодавчому рівні спростити процес передачі Україні військової допомоги для боротьби із російським повномасштабним вторгненням. У нижній палаті парламенту країни зареєстрували відповідний законопроєкт. Ініціатором документа став ...