"У російської техніки, що рухається до кордону з Україною, замальовано номери": Експерт звернув увагу на деякі нюанси публікацій у мережі

Український військово-політичний оглядач і блогер Олександр Коваленко, відомий як "Злий одесит", проаналізував фото- та відеосвідчення пересування бронетехніки Міноборони РФ до західних кордонів Росії, зокрема, до кордону з Україною, й звернув увагу на деякі важливі закономірності, передають Патріоти України.

"Дедалі більше з'являється бойових одиниць з зафарбованими тактичними знаками і номерними знаками. Це насторожує тим, що якби Росія і справді переслідувала виключно мету "гри м'язами" і вчинення психологічного тиску, то зафарбовувати тактичні знаки на сотнях одиницях техніки було б ні до чого", - написав Коваленко у суботу, 3 квітня 2021 року.

Зокрема, він навів узятий з відкритих джерел відповідний запис із сибірської Тюмені. "У більшості виникає питання, що цікавого у відео з ешелоном військової техніки, знятому аж в Тюмені, а не де-небудь під Ростовом. А цікаво те, що велика частина ББМ в цьому рухомому складі - з зафарбованими тактичними знаками. Не зафарбовано лише деякі САУ і не бойовий транспорт. Просто питання: навіщо десь під Тюменню зафарбовувати всі розпізнавальні знаки на ББМ? Відповідь, впевнений, кожен з вас знає сам", - наголошує аналітик.

При цьому "російська наглядова машина жодним чином не блокує і не забороняє публікацію цих матеріалів в соціальних мережах", звертає також увагу Олександр Коваленко. "Тобто, в країні, де за репост або навіть лайк, статті проти Путіна або чинної влади, тобі загрожує реальний термін ув'язнення, вільно публікуються відео з переміщенням сотень одиниць військової техніки? Та де там!

Крім того, російські ЗМІ, журналісти, а також так звані "воєнкори", які є кадровими офіцерами підрозділів МО РФ, так само публікують ці відео. М'яко кажучи, в будь який інший час їх за це же давно відправили б "на підвал", розстрілявши на сходинках по спуску вниз, в зас*яних онучах, як вчинили із багатьма з них за часів обожнюваного Лаврентія Павловича. Крім того, помітили ви чи ні, але практично усі відео, які публікуються з того боку, мають музичний супровід ура-патріотичного характеру", - підсумовує оглядач.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...