У російської влади та її обслуги істерика через бестселер про рожеву мишку-зомбі, де вбивають Путіна, Симоньян та інших рашистів

Пропагандисти заявили, що книга "Миша" загрожує громадському порядку в РФ, зазначають Патріоти України.

В Росії вирішили заборонити та вилучити з продажів книжку про рожеву мишку-зомбі письменника та журналіста Івана Філіппова. Кремль наляканий романом, в якому вбивають російського диктатора Володимира Путіна, який оголосив терористів союзниками РФ, і пропагандистку Маргариту Симоньян.

У 2023 році видавництво Freedom letters випустило книгу Філіппова про зомбі-апокаліпсис у Москві. У романі розповідається про заражену мишу, яка тікає з російського інституту, що розробляє сироватку. Творці суміші мають на меті зробити Путіна безсмертним, що призводить до апокаліпсиса. Кінцівка твору дуже невтішна для Кремля, адже книга закінчується вбивством Путіна, Симоньян та ще декількох посіпак кривавого режиму. Зокрема, Володимира Соловйова.

Як пише видання The Times, тепер же, за рік після старту продажів книги, генеральний прокурор Росії зажадав заборонити роман, тому що книга нібито містить "неправдиві повідомлення про терористичні акти", загрожує громадському порядку та може вплинути на функціонування об'єктів критичної інфраструктури, банків і транспорту.

На заяву путініста відреагував видавець Георгій Урушадзе. Він у своєму Facebook іронічно написав: "Вибачте, але як людина, що орієнтується на літературу, дуже радий. У жодній іншій країні література не має такої влади. Банки в небезпеці!".

Скріншот FacebookСкріншот Facebook

Наразі автор книги Філіппов проживає у Грузії. Днями він повідомив, що після заяви генпрокурора роман зник з інтернет-магазину Ozon, де він продавався. Письменник припускає, що причиною цього стали скарги блогерів-путіністів, яких підкупив Кремль.

Варто вказати, що на початку повномасштабного вторгнення Іван засудив політику РФ та напад на Україну. Він висміює прихильників війни, за що був внесений до списку "іноагентів" в РФ.

Реклама

ad

Іван Філіппов / Скріншот TelegramІван Філіппов / Скріншот Telegram

За його словами, "Миша" не порушує російське законодавство, тому причин зняття її з продажу не було. Ба більше, на обкладинці роману вказано, що її автор – "іноагент", на сайті Ozon зазначалося, що книга дозволена для читачів від 18 років, а також не порушувала закону про екстремізм. До закликів фаната Путіна, як написав Філіппов, книга продавалася "феноменально добре".

Реклама

ad

Окрім Ozon, вимоги припинити продаж книги отримали також сервіси BABook та Ekho Books. Вони отримали листи з погрозами від Роскомнагляду – наглядового органу у сфері зв'язку. На що власники магазинів відповіли, що не зніматимуть з продажу роман.

"З величезним задоволенням ми не будемо виконувати цю вимогу. Нехай вони нас заблокують. Це буде цікаво", – йшлося в повідомленні BABook.

На додаток, російський письменник Борис Акунін також відреагував на інцидент. Наразі знаменитість живе у Великій Британії і засуджує путінський режим. Він наголосив, що російська влада "повністю втратила розум", намагаючись заборонити книгу, "яку за якимись і*іотськими критеріями вони вважають загрозою для себе".

Реклама

ad

Нагадаємо, раніше у РФ "зафарбували" книгу про відомого режисера-гея.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • 10 перевірених способів розбагатіти: як це роблять заможні люди
  • Через них наростає жир: дієтологи назвали 4 продукти, від яких треба "тікати"
  • Продукти для здоров'я серця і нормального тиску після 40 років: що додати в тарілку

письменникВолодимир Путін

ПІДТРИМАЙТЕ НАС

Правила користування сайтомПро насМи в соцмережах

Політика конфіденційностіРедакційна політика

Контакти

ГОЛОВНА

RUМОВА

РОЗДІЛИ

ПОГОДА

ЛАЙТ

У пакеті будуть гаубиці Caesar і танки: Франція готує військове підкріплення для ЗСУ

четвер, 18 липень 2024, 20:45

Франція готує новий пакет військової допомоги Україні. До нього, серед іншого, увійдуть гаубиці Caesar. Про це повідомляє France Info, передають Патріоти України. Згідно з документом, з яким ознайомилося видання, Україна отримає 128 транспортних машин ...

Росія втратила близько 200 танків Т-62: Коваленко пояснив, про що це свідчить

четвер, 18 липень 2024, 20:06

Від часу повномасштабного вторгнення російські окупанти втратили понад 200 танків Т-62 різних модифікацій, з яких 165 верифіковано як знищені, пошкоджені або “затрофеєні”, передають Патріоти України. Військовий оглядач групи “Інформаційний спротив” Оле...