У російському Бєлгороді пролунали потужні вибухи, є загиблі й поранені (фото, відео)

У місті Бєлгород (РФ) вночі неділі, 3 липня, було зафіксовано "хлопки" та "гучні звуки". Жителі чули кілька вибухів, внаслідок яких один приватний будинок охопила велика пожежа та ще в деяких вилетіли вікна, передають Патріоти України.

Фото й відео з місця подій опублікувала низка російських Telegram-каналів. Незабаром з'явилося підтвердження інформації від губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова, який заявив про трьох загиблих і чотирьох постраждалих (щоб подивитися фото та відео, доскролльте до кінця сторінки).

За його словами, після "серії гучних вибухів" у місті є часткові руйнування 11 багатоквартирних будинків вулицями Маяковського, Мічуріна, Чумичова, Попова та Павлова. А також нібито не менше 39 приватних житлових будинків за Маяковським, Поповим, Павловим – п'ять із них зруйновані повністю.

Також він повідомив, що внаслідок НП троє людей загинули, ще четверо травмувалися. Двох постраждалих забрали до лікарні: чоловіка й дитину 10 років. Губернатор стверджував, що чоловік перебуває у тяжкому стані. Інші двоє людей були оглянуті на місці.

"Буде здійснено подомовий та поквартирний обхід із метою фіксації руйнувань. Сьогодні підрядні організації проведуть усі необхідні виміри й почнуть відновлювальні роботи. Зніматиму з контролю житлові будинки лише тоді, коли буде отримано розписку від мешканців, що все відновлено і претензій до якості немає", – повідомив чиновник, запевнивши росіян, що всю необхідну допомогу їм нададуть.

За заявою Гладкова, достовірно невідомо, що трапилося в Бєлгороді, проте він вважає, нібито спрацювала протиповітряна оборона, яка "збила кілька снарядів, що прилетіли". Також після серії "хлопків" на вулиці Маяковського, 23 спалахнув приватний будинок.Проте місцеві мешканці повідомили, що чули гучні вибухи. Вони розповідають, що у багатьох будинках навіть вилетіли вікна.

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...