У російських окупантів суттєво зменшився арсенал ракетного озброєння​, - Генштаб ЗСУ

Підприємства російського оборонно-промислового комплексу, що залучені до виробництва ракет, тепер працюватимуть цілодобово. Це свідчить, що у ворога суттєво зменшується кількість такого озброєння. Про це повідомили у щоденному зведенні Генштабі ЗСУ щодо російського вторгнення. Відповідний допис там опублікували ввечері 28 березня, передають Патріоти України.

У ворога будуть проблеми з виробництвом ракет

У Генштабі звернули увагу на міжнародні санкції, які забороняють постачання високотехнологічної продукції для Росії. В таких умовах процес імпортозаміщення матиме тривалий ефект.

При цьому, немає близької перспективи самостійного виготовлення високотехнологічного радіоелектронного устаткування у держави-агресорки. А саме це є важливим компонентом технологічного процесу виготовлення ракет.

Захисники все ефективніше збивають ракети

Напередодні у Зеленського наголосили, що росіяни шодня завдають по Україні все більше ракетних ударів. Водночас у Повітряних Силах ЗСУ повідомили, що показник збиття ворожих ракет зараз є вищим, аніж на початку російського вторгнення. На жаль, абсолютно усі ракети збивати неможливо.

Військовий експерт Віктор Ягун заявив у коментарі 24 каналу, що 50 – 60% ракет, які запускають з території Росії, не досягають своєї мети. Вони або падають, або потрапляють не туди, куди треба. За нормального функціонування техніки цей показник мав би сягати близько 10%.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...